сряда, 27 септември 2017 г.

Слаба ерекция?




Една нормална ерекция на пениса е резултат от сложни взаимодействия между психиката, централната и периферната нервни системи, хормони, кръвоносни съдове и гладката мускулатура изграждаща пениса.
Смущението на едно или повече от тези звена може да доведе до еректилни проблеми. Външни фактори като тютюнопушене, затлъстяване, наркотици, алкохол или различни медикаменти също могат да причинят еректилна дисфункция.

Сърдечно-съдови проблеми
Всяко особено състояние,което е свързано с кръвта в организма може да доведе до еректилна дисфункция.Високото кръвно налягане и високият холестерол причиняват втвърдяване на артериите,
включително и тези на пениса.Неефективната работа на сърцето,като сърдечна недостатъчност или състояние след сърдечен удар,може да доведе до слаба ерекция.

Хормонални проблеми
Ендокринният дисбаланс може да доведе до слаба ерекция.Тестостеронът играе важна роля  за здрава еректилна функция и нормалните нива са от съществено значение за правилното функциониране.
Еректилната дисфункция може да бъде знак за наличието на повишени нива на пролактина или на тироидните хормони.Понижените нива на хормоните на щитовидната жлеза също може да са причина
за слаба ерекция.Диабетът е добре известно,че причинява еректилна дисфункция.В действителност Националната Клиника по Бъбречни и Урологични заболявания отбелязва.че от 35% до 50% от мъжете с диабет страдат от еректилна дисфункция.



Неврологични проблеми
Нарушения в нервната система може да доведат до слаба ерекция.Това се случва при множествена склероза и след инсулт например.Понякога увреждане на нервите след операция на простатата могат да
са причина за еректилна дисфукция.Болестта на на Паркинсон и болестта на Алцхаймер са примери за мозъчни нарушения,които могат да причинят трудности с ерекцията.Гръбначно-мозъчни или тазови наранявания могат да увредят структори важни за нормалната еректилна функция.

Вещества
Наркотици,алкохол или лекарства може да са причина за импотентност.Марихуаната,алкохола и хероина са изброени като типични причинители на еректилна дисфункция.Предписани лекарства за високо кръвно налягане,депресия,тревожност и язви също могат да бъдат причина за ЕД.Анаболните стероиди или антихистамини могат да доведат до слаба ерекция дори  млади и здрави мъже. желе за ерекция

Психологически проблеми
Националната Клиника по Бъбречни и Урологични Заболявания съобщава,че 20% от случаите на еректилна дисфункция са свързани с психологически фактори.Стресът и умората се отразяват на психическото състояние.Слабата ерекция може да бъде причинена от депресия,безпокойство,вина и страх от провал.Ако тези проблеми не бъдат овладяни по здравословен начин,това може да доведе то еректилни аномалии.

Болестта на Пейрони
Болестта на Пейрони се причинява от увреждане на тъканта от която е изграден пениса.В резултат на това се появяват белези и възпаление на пениса.Наблюдава се болезнена кривина на пениса и необичайна ерекция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар